Rehun kuiva-ainepitoisuuden (ka-%) perusteella rehutyypit voidaan jakaa karkeasti viiteen eri ryhmään:
1) Tuore säilörehu eli perinteinen AIV-rehu
- kuiva-aine alle 25 %
- valmistuu nurmirehusta käymisprosessin avulla
- säilötään tavallisimmin aumaan tai rehusiiloon
- käytetään säilöntäainetta
2) Esikuivattu säilörehu
- kuiva-aine n. 25-45 %
- rehun annetaan kuivahtaa pellolla niiton jälkeen muutama tunti ennen korjuuta
- voidaan käyttää säilöntäainetta
3) Säilöheinä (kutsutaan joskus myös pitkään esikuivatuksi säilörehuksi)
- kuiva-aine n. 45-85 %
- muovin sisään ilmatiiviisti pakattua rehua
- rehu kuivahtaa pellolla niiton jälkeen karholla ½ - 3 vrk, sääolosuhteista riippuen
- voidaan käyttää säilöntäainetta. Tämä parantaa maitohappokäymisen alkamisenmuovittamisen jälkeen. Tämä myös pidentää säilyvyyttä kun paali avataan lämpimään
aikaan. Säilöntäaine on tavallisesti biologista eli esim. entsyymi-maitohappobakteeri säilöntäainetta. - korjuu suurkantti- ja pyöröpaaleissa
- Hyvä rehu on väriltään ruskeanvihreää, keltaisenvihreää tai ruskeankeltaista. Tumma väri on merkki pilaantumisesta. Hajultaan hyvälaatuinen rehu on miellyttävän hapan.
4) Kuiva heinä
- kuiva-aine yli 85 %
- hyvän laadun takaamiseksi kuiva heinä täytyy olla latokuivurissa kuivattua
5) Odelmaheinä
- samasta nurmesta myöhemmin kesällä korjattava toinen sato
- kuiva-ainepitoisuus vaihtelee, joten voi olla kuivaa heinää tai säilöheinä
- lehtipitoisuus on suuri ja kortta on vähän, joten soveltuu erittäin hyvin nuorille ja paljon energiaa tarvitseville hevosille
- säilyttää ruohon vihreän värin