Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Ajankohtaista

15.4.2019

Lehtisaaren maatilalla vielä jäljellä erä kuivaa heinää pikkupaaleissa ja esikuivattua säilöheinää kanttipaaleissa. Lehtisaaren Tila / Tiina, 050 5610445

PARASTA HEINÄÄ HEVOSELLESI

Lakeuden Laatuheinärengas Osk

REHUANALYYSI

 

Heinän ravintoarvot riippuvat korjuuajankohdasta, säästä ja siitä miten nurmia on hoidettu. Säilöheinän ravintoarvoihin vaikuttavat lisäksi mm. paalin muovikerrosten määrä ja säilöntäaineen käyttö. Heinän ravintoarvot täytyy tuntea, jotta voi suunnitella hevosensa ruokinnan oikein. Rehuanalyysiin kannattaa tutustua tarkasti ja tehdä ruokintasuunnitelma arvojen perusteella oman hevosen käyttöön sopivaksi. Rehuarvoja vertaillessa täytyy huomioida, miten määrät on ilmoitettu: %, g / kg vai g / kg ka.

Rehuanalyysi on kehitetty alun perin lehmien ruokintaa ajatellen, joten analyysituloksissa on edelleen arvoja, joilla ei hevosten ruokinnassa ole paljoakaan merkitystä esim. OIV ja PVT. Eri heinätuotteiden analyysit eroavan jonkin verran toisistaan, esim. esikuivatun säilörehun analyysissä ilmoitetaan säilönnällinen laatu kuten esim. pH eli happamuus. Perusanalyysissä ei ole kivennäisarvoja, vaan ne tilataan erikseen. Vitamiinien määritys ei kuulu rutiinianalyyseihin.